50% RUT-avdrag på Städ och Hemtjänst

Du kan som privatperson få Rut-avdrag med upp till 50.000 kr per person och år. Det betyder att du får upp till 50% rut-avdrag om ett företag kan fakturera dig 100.000 i arbetskostnad om året och du betalar bara 50.000 kr till företaget. Resterande summa ansöks om till skatteverket.

Om ni är två i att dela på hushållsnära tjänster så blir ert belopp upp till 100.000 kr i rut-avdrag.

Du kan få rut-avdrag på olika städ och hemtjänster och då endast på arbetskostnaden. Ni kommer inte kunna få rut-avdrag på framkörningsavgift eller kostnad för material eller liknande.

Vi på Städhjälpen ansöker om rut-avdrag direkt vid fakturering så det sker automatiskt och du behöver inte tänka på någonting. Skulle det vara så att du utnyttjat ditt rot-eller rut-avdrag för detta året så kommer vi bli meddelade om avslag och du blir noterad att betala in den delen som vi fick avslag på. Om det sker så kommer du får ett utskick om detta. Du kan göra avdrag för många hushållsnära tjänster, inklusive flyttstädning och fönsterputs samt andra städtjänster så som matlagning eller tvätt av kläder eller andra textilier.

Vi som städföretag kan inte se hur mycket rut eller rot du har ansökt om. Endast du kan göra det. Om du är osäker kan du kolla upp detta på skatteverkets hemsida.

Har du några frågor över vilka städtjänster och annan hemtjänst som vi tillhandahåller så är ni välkomna att höra av er via mejl eller telefon. Klicka runt på hemsidan för att hitta fler priser och abonnemang hos oss.